keranaMU

Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR. Teman yang paling akrab adalah AMAL.Pengawal peribadi yang paling waspada adalah DIAM. Bahasa yang paling manis adalah SENYUM. Dan ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK.

al-kisahnya Irfan ni suka hisap jari,so ibu suka marah kata adik katanya nanti gusi tak cantik..Lepas kena marah,dipetang sabtu yang ala2 nak hujan gitu adik pun try la pusing badannya.tapi yang pasti kat bawah tue mengunyah tangan dia sendiri sambil cover pegang2 kepala.kononya pening la tue.......nak real lagi ibu rakam gambar adik.(boleh view kat sini).Irfan boleh meniarap a day before he turns 4 months.After a lot of trying and crying sebab tak boleh angkat tangan yg sebelah lagi tue.A very happy moments for new mother like me to see my son 1 step maju..haha..Mak ngah,mama j ans shu na semua gelak tengok gambar adik yg pening kepala tue.Sekarang pantang je letak adik terus meniarap.tengah2 tidur pun nak meniarap.ibu letak bantal kiri kanan adik supaya tak tergolek2.maklumlah kekadang ibu dan ayah "ter" tidur mati sebab penat kerja.Ayah especially...to see more photos how i dii it klik here

Jihad paling akbar bagi seorang Muslim adalah perjuangan memperbaiki dirinya sendiri, perjuangan melawan nafsu diri dan godaan setan yang membawa kepada kejahatan. Bila kita melakukan perang melawan semua hal ini maka sesuai ajaran Islam, kita ini dianggap sebagai sedang berjihad dalam maknanya yang paling luhur. Membelanjakan harta bagi penyebaran agama menurut Islam adalah juga bentuk Jihad. Menolong fakir miskin melalui sedekah adalah bentuk Jihad lainnya.Bentuk Jihad yang lebih kecil ialah berperang dalam rangka membela diri. Sesuai ajaran Islam, umat Muslim tidak diizinkan memaklumkan perang kepada musuh, betapa pun salahnya pandangan mereka. Keadaan yang mengizinkan umat Muslim mengangkat senjata hanya jika musuh telah menyerang mereka dengan tujuan merampas nyawa, harta dan kehormatan mereka atau bermaksud memupus agama yang mereka anut. Hanya dalam situasi seperti itu saja umat Muslim diperkenankan berperang membela diri dan tidak akan ada orang waras yang akan mempertanyakan hal tersebut. Yang menarik dalam hal ini ialah meski umat Muslim diberi hak untuk membela diri tetapi mereka tetap saja dianjurkan agar berupaya sekuat-kuatnya menciptakan kedamaian, bahkan di medan perang sekali pun. Harus dilakukan berbagai upaya agar perang bisa dihindari. Jika tidak berhasil, konflik hanya bisa dilanjutkan sepanjang penganiayaan masih saja berlangsung. Jika musuh Islam sudah meletakkan senjata maka umat Muslim harus menghentikan perang mereka.