keranaMU

Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR. Teman yang paling akrab adalah AMAL.Pengawal peribadi yang paling waspada adalah DIAM. Bahasa yang paling manis adalah SENYUM. Dan ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK.




"PENGASUH"... adik dah mula fobia dengan nama pengasuh.. semalam adik Irfan masuk kat tempat jagaan kanak-kanak. Sekali yang jaga dia makcik from seberang "INDON". Masa mula adik Irfan dihantar ok lg... senyum, nakal-nakal mcm biasa la.. tghari bila call kat tempat tu.. diaorg ckp adik Irfan nangis sampai mata putih. Ibu adik tanya mcm ner boleh jadi mcm tu. Dia ckp tak tahu. Makcik tu ckp, bila nangis je bafgi susu.


setakat jam 08.00 pagi hingga 04.00 ptg dah masuk 7 botol diaorg sumbat. bila ditanya ada dukung tak adik Irfan. Dia ckp mana boleh dukung. kalau dukung nanti tak boleh buat keje lain plak..

Yang sedihnya, bila ibu pegi ambil adik Irfan ptg tu, dia dah lesu, muka dah tak ceria mcm selalu. Nampaknya itulah hari terakhir adik kat situ. sampai je kat umah... makcik kat depan umah pun datang sembang2.. dah terlanjur cerita, dia ofer nak jaga adik..

Adik nampak mcm ade respon baik je.. ibu pun terus setuju je la.. yang tak sedapnya bukan besok start jaga, tapi lusa...

NAMPAKNYA... ada supermama yang jaga adik besoknya... siapa dia supermama...

2 comments:

ala ciannya irfan...sabar la ye..napa tak tanya mummy ayu dulu.nursery mostly memang cam tu, cari baby sitter more better..tambah tambah lagi for baby.

ye la kak ayu... nyesal rasanye

Post a Comment