keranaMU

Harta yang paling menguntungkan ialah SABAR. Teman yang paling akrab adalah AMAL.Pengawal peribadi yang paling waspada adalah DIAM. Bahasa yang paling manis adalah SENYUM. Dan ibadah yang paling indah tentunya KHUSYUK.



CATATAN BULAN JULAI 2009

HARI
ini 06 Julai 2009, nenek pulang ke kampung. Adik Irfan pula dihantar ke rumah pengasuh. Ibu pulak lapor diri ke tempat keje baru. Besok adalah hari yang sunyi bagi keluargaku. Mak Ina kursus di Hotel Palace of Golden Houses di Putrajaya, Pak Lang Halim pulak dah masuk belajar kat UITM Shah Alam.






NENEK pulang k kampung sebab Mak Su Ayu dan Pak Su Amin tak boleh tinggal di asrama buat sementara waktu. Tangki air kat asrama bocor. Nenek balik untuk jaga mereka. Lagipun dah hampir 2 bulan nenek kat KL jaga Adik Irfan. Tok Wan Kamel duduk kat kampung sorang-sorang. Takpe la... nanti nenek rindukan Adik msti nenek nak datang sini lagi.




IBU nak lapur diri kat STRIDE Kajang besok.. tak tahu kat unit mana lagi.. dia nak buat kajian pasal H1N1 ler tu.. ye la.. kat Malaysia sekarang ni dah mcm2 ancaman ada. H1N1 ni pun kira ancaman jugak. Nanti, Adik Irfan pun nak jadi orang berguna pada agama, negara dan semua orang. Kena belajar pandai-pandai la kalau mcm tu.

MAKCIK INA nak pegi kursus dengan pakwe dia. Harap-harap dia berjaya latu. dapat keje n dapat kawin dengan cepat. nanti Adik Irfan ada sepupu baru. Dia nak jadi orang SIME DARBY.

PAKLANG HALIM dah pening (ting tong) nak cari umah sewa, dapat umah ada antu plak, takut nanti malam antu tu bawa lari dia punya seluar baju... jem la.. nak pakai apa. tapi tak pe.. kat UITM tu kan ramai cikaro. Boleh amik antar ke klas. Dengar kata dah dapat umah sewa baik punya. tapi mahal skit. siap kena warnig tu.. " jangan buat maksiat kat umah ni ye adik,
nanti malaikat tak masuk umah". ok la tu. dapat blajar tomoi kat onwer umah. dia tu handal jgk. siap bukak kelas tomoi lg. nak belajar jgn malu-malu ye PAKLANG HALIM.

ADIK IRFAN dah ngantuk ni.. nak tido dulu.. mlm ni nak bangun minum sus ibu plak.. ok bye-bye.. jumpa lagi ye..

3 comments:

lawa la blog..to adjust blog kak ayu plak..kata kata sungguh ...emmm toucjing..yes...tak terkata lah.

tq kak ayu.. besok saya ajar mcm ne nak cantikkan blog... pastu baca buku mlm ni, esok ada exam. jwp betul-betul..

suamiku dah pandai blogging..to kak ayu biler kita nk jumpa..

Post a Comment